Quantcast
Channel: PrevezaBest | Ειδήσεις | Ν. Πρέβεζας | Ήπειρος
Browsing All 26752 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Δήμος Ζηρού Καλαντζής: “Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε”

0
0


Δήμος Ζηρού: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” το έργο «Βελτίωση οδοποιίας εντός του αναδασμού Μπόϊδας – Μαυρής από οικισμό Τύρια έως Ρωμιά», προϋπολογισμού 868.000 ευρώ!


Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, ένα ακόμη σημαντικό έργο που αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας και ασφάλειας αγροτικής οδοποιίας θα υλοποιηθεί στο Δήμο Ζηρού. Πιο συγκεκριμένα με σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” της πρόσκλησης «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», το έργο με τίτλο «Βελτίωση οδοποιίας εντός του αναδασμού Μπόϊδας – Μαυρής από οικισμό Τύρια έως Ρωμιά» και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο.


Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 867.980,96€ και η χρηματοδότηση αφορά στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας υφιστάμενου αγροτικού δρόμου από τoν οικισμό Τύρια της Τ.Κ. Κρανέας έως την Τ.Κ. Ρωμιά, συνολικού μήκους 6.910,61 μέτρων.


Καλαντζής: Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ, Νικόλαος Καλαντζής,σε σχετική δήλωση, σημείωσε: “Με σωστή προετοιμασία και οργάνωση και μέσα από αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον Δήμο και τους συνδημότες μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, εντός του αναδασμού Μπόιδας – Μαυρής που θα διευκολύνει την καθημερινότητα δεκάδων αγροτών του Δήμου μας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπ. Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την ένταξη του έργου, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας για την αποτελεσματική αναταπόκρισή τους. Τέλος διαβεβαιώνω τους συνδημότες μας ότι σύντομα κι άλλα μεγάλα έργα θα χρηματοδοτηθούν και θ’ αναπτυχθούν στον Δήμο μας”.      Η Βόνιτσα γιορτάζει «το θαύμα της Αγίας Παρασκευής» (φωτο)

0
0

Στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε χθες, Τετάρτη 13 Μαρτίου, απόδειπνο, ενώ σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, τελέσθηκε όρθρος την ημέρα του θαύματος της Αγίας Παρασκευής.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συρρέουν πιστοί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, όπου κατά παράδοση προσεύχονται στην Αγία όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια τους.

Συγκεκριμένα την 14η Μαρτίου στη Βόνιτσα γιορτάζουν το θαύμα της Αγίας που έγινε πολλά χρόνια πριν, με την Αγία Παρασκευή να εμφανίζεται σε ένα παιδί και να του δείχνει την τοποθεσία που ήθελε για να την προσκυνούν… και όλοι οι Βονιτσάνοι με ευλάβεια προσκυνούν και ανάβουν ένα κεράκι για τη χάρη της.
Μάλιστα η μέρα θεωρείται μια μέρα νηστείας για όλους τους Βονιτσάνους, ως ελάχιστο δείγμα της πίστης τους…
Ακολουθεί η συζήτηση που διεξήχθη το Μάϊο του 1999, κατά τη διάρκεια επίσκεψης και επιτόπιας έρευνας στη Βόνιτσα, της Ελένης Ψυχογιού με τη Ρήνα Κατσανου:

Ο Γρηγόρης από τότε επισκεπτόταν την μέρα αυτή την Αγία Παρασκευή της Βόνιτσας. Τελευταία του επίσκεψη το 1993 όπου τραβήχτηκε και η φωτο. Μετά από 2 χρόνια πέθανε.
Συνομιλία με την Ρήνα Κατσάνου, 72 χρ., γεννημα-θρέμμα της Βόνιτσας από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 (μητέρα από την Ορντού του Πόντου και πατέρα από την Κων/πολη, παντρεμένη με Βονιτσάνο).
Ρήνα Κατσάνου: Έχουμι και την αγία Παρασκευή, πό’ ’χει κάνει θαύμα…
Ερευνήτρια (Ελένη Ψυχογιού): −Αυτή απέναντι;
Ρ.Κ.: −Ναι. Αυτό το γιορτάζομε και νηστεύομε, την ημέρα αυτή, στις 14 Μαρτίου. Δηλαδή την ημέρα που έκανε το θαύμα τ’ς…
Ερ.: −Τι θαύμα ήταν αυτό;

Ρ. Κ.: − Αυτό το θαύμα είναι, οι παλιοί-παλιοί, ήτανε εκκλησία η αγία Παρασκευή, όπως ήτανε ντυμένη στα μαύρα, και πηγαίνανε και κάνανε, έδεναν τ’ άλογα, κάμανε κουπριές, την είχαν αχρηστέψ’ την ικκλησία, τ’ν είχαν σαν αχούρ’. Μιτά, ήταν ένα παιδάκι στ’ βάρκα τ’ ικεί, στην περαταριά, είδις, ικεί ήταν ένα παιδάκι, θα ’τανε δεκαοχτώ χρονών, αυτός έρχεται ακόμα στο θάμα τ’ς αγίας Παρασκευής και μας το μελετάει το θαύμα!
Ερ.: −Α, ζει δηλαδή αυτός.

Ρ. Κ.: −Ζει! Ζει ’κειός, ακόμα. Ήτανε δεκαοχτώ χρονών, 15-16 χρονών αυτός, κι αυτός πήγι, κάθ’σι η Αγιαπαρασκευή απάν’ στ’ μπλώρ’ [πλώρη,της βάρκας] κι το ξύπνησε το πιδάκ’ κι του ’πι, ότι θα πας κάτ’ −έζηγι κάποιος παπάς, πού ηταν ένας παράξενος, παπα- Κώστας λέγουνταν αυτός, ε. πέθαναν τώρα αυτήνοι οι παλιοί τώρα, πάνε.
Αλλά η γιαγιά μ’ που ήταν, δούλευε την αστυνομία, παλιά, η γιαγιά μ’ πού ’ταμ πρόσφυγας δούλευε την αστυνομία, κι ’κεί το πιδάκι, ’πειδής έλεε αυτές τις κουβέντες, δεν του πίστευανι. Και το πιδί το πήρανε, του ’πανε, «θα σε βαρέσ’νε, δε θα πονέσεις», του ’πι αυτή, »θα πεις αυτά τα λόγια, ότι να ’ρθούνε να καθαρίσ’νε και να φτιάξ’νε την ικκλησία, γιατί εγώ δε θέλω βρωμιές», λέει, » θέλω να με καθαρίσ’νε»
Ερ.: −Το παιδί κοιμόταν ή ξύπνιο;
Ρ. Κ.: −Το παιδί ξύπνιου και την έβλεπε που του τά ’λε’ε, πό’ ’καν’ αυτό το θαύμα! Έλεγε, έλεγε, έλεγε, δεν το πιστέψανε το πιδί. Το ’κανε μούτο να το πιστέψ’νε, τήνε βλέπει πάλι, πάλι τήνε βλέπ’. Εκεί που άραζε, είνι ψαράς το πιδί κι άραζε ’κεί [κοντά στην εκκλησία] κι το μούτιασι το πιδί, να το δούνε μούτο, π’θενά, δεν το πίστευαν.
Ερ. : −Μούτιασε; Δηλαδή;
Ρ. Κ.: −Το μούτιασε, δηλαδή δε μίλαε [μουγκάθηκε], τ’ς είπ’ αυτά τα λόγια και μετά, δεν επιστεύανε. Το πήραν το πιδί, το ’κλεισανε φυλακή. Τέεετοιες αμπαριές [κλειδαριές] με ’λεε η γιαγιά μου, που τ’ς έσπασε [η Αγία] κι έβγαλε το παιδί από μέσα. Δεν πίστευε κανένας. Απ’ τα πολλά να πούμι, που επίμενε, επίμενε τόσο πουλύ το πιδί, επήγανε και φτιάξανε τ’ν ικκλησία. Αυτήνη η εκκλησία τώρα τ’νε γιορτάζουμι στ’ς εικοσιέξ’, στ’ς εικοσιτρεις- εικοσιτέσσερις Ιουλίου και τη γιορτάζουμε και στ’ς εικοσιτέσσερις του Μάρτη.

Εκείνη την ημέρα έγινε το θαύμα και τη γιορτάζουμι. Κάν’νε από το βράδυ λειτουργία, κάν’νε παρακλήσεις! Αρτοπλασίις! Την ημέρα τ’ς Αγιαπαρασκευής, τ’ μπαραμουνή το βράδ’ να δεις τι γένιτι! Πενήντα αρτοπλασίις πηγαίν’νε. Με βαρκούλες πηγαίν’νε απέναντι. Πηγαίν’νε και τ’ μπαραμουνή, πηγαίν’νε και τ’ν άλλ’ την ημέρα. Όποιος θέλει, τ’ν άλλ’ την ημέρα.

Ερ.: −Μένει κανείς και κοιμάται το βράδυ εκεί;
Ρ. Κ.: −Εκεί παλιά, έρχουντι Πρεβεζάν’ ικεί παλιά, ψένανε! Όργανα! Γινότανε δηλαδή ο χαμός. Μεγάααλο πανηγύρ’. Πουλύ μεγάλο πανηγύρ’! Ε, έκοβανε σιγά-σιγά. Αλλά έρχοντι από δεκαπέντι άτομα απ’ ’ν Πρέβιζα, γυναίκες, και κάθουνται τη νύχτα.

Ερ. : −Και τί κάνουνε; Ψέλνουνε;
Ρ. Κ.: −Ε, κά’νται, ψέλ’ν’νε, τα κιράκια τ’ς, τα καντήλια, αυτά. Αλλά παλιά όμως, πουλύ ωραία! Μεγάλο πανηγύρι! Έξω. Πάαινα και ’γώ ’κεί, που ’μ’να κοπελούλα, πάαινα το βράδ’ και κοιμόμουνα ’κεί. Ωχ, ωραία πράματα που ’ταν!! Πολύ μ’ άρεγαν αυτά. Τίποτε άλλο δεν έχουμι.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ
katounanews.blogspot.com

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας 82χρονης

0
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε o 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος αργά το απόγευμα της Δευτέρας 11/3 αποπειράθηκε να βιάσει μια 82χρονη στην πόλη της Πρέβεζας. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο 39χρονος κατηγορούνταν ότι  αργά το απόγευμα της Δευτεράς 11/3 αποπειράθηκε με τη χρήση σωματικής βίας, να εξαναγκάσει σε συνουσία 82χρονη ημεδαπή στην οικία της.

Η παθούσα κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα η πράξη του να γίνει αντιληπτή από περίοικο και να συλληφθεί από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. 

Έτσι, ο 39χρονος στα πλαίσια του αυτοφώρου, οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών Πρέβεζας, όπου με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών.


ΠΡΕΒΕΖΑ: Σφοδρή επίθεση Σταύρου Αμάραντου στη Δημοτική αρχή

0
0

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αναρτήσεις μας, των τελευταίων ημερών, που σχολιάζουν την προεκλογική κίνηση στο Δήμο Πρέβεζας.

Πολλοί αναγνώστες  μας παρότρυναν, να συνεχίσουμε το σχολιασμό, την κριτική αλλά και την ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν τόσο στο προσκήνιο, όσο κυρίως στο παρασκήνιο.

Και αυτό να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε καθ΄όλη την προεκλογική περίοδο, συμβάλλοντας και εμείς με τον δικό μας τρόπο στην όσο το δυνατόν άμεση και σφαιρική πληροφόρηση .

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι αναγνώστες που επικοινώνησαν μαζί μας, και μας ρώτησαν  για ποιον λόγο δε γράφουμε σχόλια  και για τους συνδυασμούς που έχουν την κομματική στήριξη και συγκεκριμένα αυτούς που στηριζονται από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Εννοούσαν όπως αντιλαμβάνεστε, τον κ. Αμαραντο που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αλλά και τον κ. Φονταρά που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε, ότι κανέναν υποψήφιο και κανέναν συνδυασμό δεν θα αφήσουμε εκτός σχολιασμού και κριτικής, απλά ο μεν πρώτος μόλις χθες σε εκδήλωσή του, δείτε ΕΔΩ, έκανε τις πρώτες ανακοινώσεις και  χθες ακούσαμε τα πρώτα ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβουλων, ενώ από τον κ. Φονταρα μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση, μιας και όλα γίνονται υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας.

Στη χθεσινή λοιπόν μαζική και πετυχημένη συγκέντρωση στη Θεοφάνειο, ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης  για το δήμο Πρέβεζας Σταύρος Αμάραντος, άσκησε σφοδρή κριτική στον Δημοτική αρχή και προσωπικά στον κ. Μπαίλη, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Έκανε λόγο για απραξία της Δημοτικής Αρχής και κακοδιαχείριση, για σπατάλη, αλλά και για φαινόμενα παρακμής και σήψης. 

Τόνισε ότι όλη η πολιτική της σημερινής Δημοτικής αρχής, αρχίζει και τελειώνει στα ρουσφέτια με χαλίκια,  με την άσφαλτο στους αγροτικούς δρόμους, φαινόμενα όπως είπε που τα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον εγκαταλείπουν το σκάφος του Μπαίλη.

Οξύτατη και πρωτόγνωρη, όμως ήταν η επίθεση του κ. Αμάραντου και στα  άλλα ψηφοδέλτια τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "στα άλλα ψηφοδέλτια  θα βρείτε καιροσκόπους, τυχοδιώκτες, πολιτικάντηδες, παραγοντίσκους και γυρολόγους" (για ποιους άραγε χτυπάει η καμπάνα).

Σε σχέση τώρα με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που ανακοινώθηκαν κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο υποψήφιος της Λαικής Συσπείρωσης, με τα μέχρι τώραονόματα, δεν κατάφερε να πείσει για "το άνοιγμα"που επιχείρησε σε δυνάμεις πέραν του ΚΚΕ. 

Χρήστος Ανεμοζάλης (Τα πραγματικά παραπολιτικά, γράφονται εδώ! )

Και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης στην Πρέβεζα για την ομιλία της Φώφης Γεννηματά

0
0

Εκτός του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Βαρδακαστάνη, δείτε ΕΔΩστην Πρέβεζα το προσεχές Σάββατο αναμένεται να βρεθεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να παρακολουθήσει την προγραμματισμένη ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην θεοφάνειο αίθουσα στις 18:30.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Καμίνης στο πλαίσιο της περιοδείας του θα βρεθεί και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Από το ανακαινισμένο ζαχαροπλαστείο ΔΙΕΘΝΕΣ ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψη !

0
0


Τα ζαχαροπλαστεία ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ανοίγουν υπό τη διαχείρισή τους το πλήρως ανακαινισμένο παλαιό κατάστημα στην παραλία της Πρέβεζας.   
            
Το κατάστημα θα ανοίξει το αμέσως προσεχές διάστημα, για αυτό το λόγο ζητούνται άτομα για εργασία στις ακόλουθες ειδικότητες:
  • Πωλήτριες / Πωλητές
  • Σερβιτόρες / Σερβιτόροι
  • Μπουφετζήδες
  • Κουζίνα
  • Λάντζα

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στο  carriera@diethnes.eu  ,
αναφέροντας στο θέμα του email: ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


ΠΡΕΒΕΖΑ: Έναρξη νέων τμημάτων Κοινωνιολογίας και Λογοτεχνίας

0
0

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανήγγειλε ο υπουργός παιδείας στις 14 Μαρτίου σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, η κοινωνιολογία αντικαθιστά το μάθημα των λατινικών και η νεοελληνική γλώσσα θα συνεξετάζεται με την νεοελληνική λογοτεχνία.

Το Φροντιστήριο Φιλολογικών Μαθημάτων της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου ακολουθώντας τις εξελίξεις προσαρμόζεται πρώτο στα νέα δεδομένα!

Τα μαθήματα Λογοτεχνίας έχουν ξεκινήσει ήδη από την αρχή της χρονιάς και από αρχές Μαρτίου ξεκίνησε νέο τμήμα Κοινωνιολογίας που αφορά μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών που θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις το 2020.

Μη μένεις πίσω!
Πέτυχε τα όνειρά σου και τους στόχους σου!

Γεωργοκίτσου Σπυριδούλαφιλόλογος
Αντιγόνου 12 (έναντι 2ου-3ου Γυμνασίου)
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947545954

Εκτός έδρας με την ΑΕΝ Σαμψούντας δοκιμάζεται ο ΠΑΣ Πρέβεζα

0
0

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αγωνίζεται το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 3μ.μ. στο γήπεδο Ζαλόγγου με αντίπαλο την ΑΕΝ Σαμψούντας, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α'ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΓΗΠΕΔΟ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΩΡΑ
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ 
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΒΑΛ/ΧΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
16/03/19
15.00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛ/ΔΑΣ
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ 
ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
16/03/19
15.00
ΑΕΤΟΣ ΑΓΙΑΣ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΑΓΙΑΣ
16/03/19
15.00
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΝΥΔΡΙΟΥ
16/03/19
15.00
ΑΕΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ
ΖΑΛΟΓΓΟΥ"ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ"
16/03/19
15.00
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ
ΩΡΩΠΟΥ
16/03/19
15.00
ΠΑΣ ΘΥΕΛΛΑ 2015
ΑΜΒΡ. ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
16/03/19
15.00
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣ/ΚΟΥ
ΑΟ ΚΑΡΥΑΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
16/03/19
15.00

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην αναχώρηση του Evo Morales

0
0

Ο Πρεβεζάνος Βουλευτής του Σύριζα και Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, ορίστηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση ως εκπρόσωπος της προκειμένου να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Evo Morales στην αναχώρηση του από το αεροδρόμιο του  Ελευθέριος Βενιζέλος.


Ο Κώστας Μπάρκας είναι γνωστό πως χαίρει της εκτίμησης του Μαξίμου και δη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βεβαίως τον συμπεριέλαβε στο Κυβερνητικό σχήμα, αλλά πέραν αυτού, διαπιστώνουμε πως στον τοπικό βουλευτή του Σύριζα και Υφυπουργό Εργασίας, δίνονται ολοένα και περισσότερες επίσημες αρμοδιότητες οι οποίες βεβαίως τιμούν τόσο τον ίδιον όσο και την περιφέρεια την οποία εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. 
Πρώτη επίσημη ανοιχτή ομιλία του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου Δημήτρη Δημητρίου στην Πρέβεζα

0
0


Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 18.30 στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα ΤέχνηςΤην πρώτη επίσημη ομιλία του, ωςεπικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, και ώρα 18.30, στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης, στην Πρέβεζα, ο επικεφαλής της και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κύριος Δημήτρης Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομιλία του κυρίου Δημητρίου θα εκφωνηθεί στα πλαίσια εκδήλωσης που διεξάγει το Κίνημα Αλλαγής στην Πρέβεζα και στην οποία θα πραγματοποιήσει ομιλία η Πρόεδρος κ. Φώφη Γεννηματά κατά την περιοδεία της σε Αμφιλοχία, Άρτα και Πρέβεζα.


Μειωμένη από το 2020 η τιμή εισόδου στο Νεκρομαντείο- Ικανοποίηση στο Δήμο Πάργας

0
0


Ανατροπές στις τιμές των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους από το 2020 αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Στις νέες προτάσεις ελήφθησαν υπόψη στατιστικά στοιχεία και έσοδα από εισιτήρια, η κατάσταση των χώρων, η περιοχή που βρίσκονται -αν δηλαδή προσελκύουν κόσμο ή όχι-, η ολοκλήρωση έργων ΕΣΠΑ και, κυρίως, η επισκεψιμότητά τους. Για την περιοχή της Ηπείρου μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων στον Αρχαιολογικό Χώρο Νεκρομαντείου (από 8 και 4 ευρώ σε 6 και 3 ευρώ), ενώ αυξάνονται στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης από 6 ευρώ (3 ευρώ μειωμένο) σε 8 ευρώ (4 ευρώ μειωμένο) καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, από 4 ευρώ (2 ευρώ μειωμένο) σε 6 ευρώ (3 μειωμένο). Να θυμίσουμε ότι η μείωση της τιμής του εισιτηρίου εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου αποτέλεσε αντικείμενο παλαιότερου ψηφίσματος για το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας το οποίο στο σκεπτικό του ανέφερε ότι "στην εποχή της κρίσης και της οικονομικής δυσπραγίας είναι επιβεβλημένο να ληφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλων των πολιτών στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείο."

Ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μείωση της τιμής εισόδου στο Νεκρομαντείο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο Μνημείο και γενικότερα στην περιοχή.

Ήπειρος: Στο ΕΣΠΑ σημαντικά έργα και παρεμβάσεις στην Περιφέρεια

0
0
«Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει αποδείξει στα οκτώ περίπου χρόνια που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα την αποτελεσματικότητά της, τόσο στην υλοποίηση των έργων, όσο και στους ρυθμούς απορρόφησης», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η ανάληψη της ευθύνης υλοποίησης του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες –συνέχισε- συνέπεσε με τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας και είναι γεγονός πως χάρη στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποιούνται βασικά έργα υποδομής, απλώνεται δίχτυ προστασίας στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ενισχύονται επιχειρηματικές δράσεις κ.α.».
Υπενθύμισε επίσης πως στο προηγούμενο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ηπείρου υπερκάλυψε κατά 77 εκ. ευρώ το εγκεκριμένο Π.Ε.Π. και διέθεσε έργα για να καλυφθούν απορροφήσεις κοινοτικών πόρων σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα (Interreg, Αλιείας).
Διεκδικούμε πόρους από κάθε άλλο πρόγραμμα είπε ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας μεταξύ άλλων το HELENA, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το Interreg, το ETEAN.
Αναφερόμενος στο τρέχον ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μόνη στη χώρα που μετέφερε από το προηγούμενο στο νέο μόλις το 6%, υλοποιώντας έτσι νέα έργα, ενώ επεσήμανε πως εκπληρώνεται στο ακέραιο το βασικό ζητούμενο που είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, επιτυγχάνοντας στο τέλος του χρόνου τον στόχο ν+3.
Όσον αφορά την κατάταξη στην απορρόφηση, για την οποία η Περιφέρεια Ηπείρου εμφανίζεται να βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης επί των 13 περιφερειών, εξήγησε πως στην πραγματικότητα γίνεται σύγκριση ανόμοιων προγραμμάτων, καθώς δύο περιφέρειες της χώρας της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου είναι ενταγμένες στο «στόχο 2» και τα Επιχειρησιακά τους προγράμματα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Η Ήπειρος δηλαδή στην κατηγορία της (με ποσοστό 23,87%) βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στις έντεκα Περιφέρειες, των οποίων ο μέσος όρος ανέρχεται σε 22,98% και χωρίς να έχει μεταφορά έργων από το προηγούμενο.
Αναφερόμενος στους ρυθμούς υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», ο Περιφερειάρχης παρέθεσε τα εξής στοιχεία:
- Έχουν εκδοθεί 73 προσκλήσεις ύψους 282.755.484 ευρώ που καλύπτουν το 83,9% του προγράμματος.
- Έχουν ενταχθεί 304 έργα ύψους 228.658.722 ευρώ που αντιστοιχούν στο 67,8%,
- Οι νομικές δεσμεύσεις έχουν καλύψει ήδη το 41,7% του προγράμματος
- Οι δαπάνες ανέρχονται στο 21,22%.
Επίσης πέραν αυτών:
Από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια 32,6 εκ. ευρώ και έχουν ήδη ενταχθεί οι ΣΜΑ με προϋπολογισμό 12,3 εκ. ευρώ, τα Δίκτυα αποχέτευσης στους Δήμους Ζηρού και Ν. Σκουφά με προϋπολογισμό 10.3 εκ ευρώ και υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για την κατασκευή των «πράσινων σημείων» προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που εκχωρήθηκε στην Περιφέρεια, καθώς: έχει εκδοθεί πρόσκληση ύψους 4,61 εκ. ευρώ για εγγειοβελτιωτικά έργα, Έχουν ενταχθεί έργα ύψους 5.516.000 εκ. ευρώ για αγροτική οδοποιία, εξασφαλίζοντας με παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής αύξηση του προϋπολογισμού που ήταν 2.4οο.000 ευρώ, έχουν ενταχθεί δαπάνες 2.570.000 ευρώ στο πρόγραμμα Leader.
Από το INTERREG η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εντάξει μέχρι σήμερα στο Interreg έργα συνολικού προϋπολογισμού 16.000.000 ευρώ περίπου. Ορισμένα από αυτά δημιουργούν σημαντικές υποδομές ανάπτυξης, όπως είναι η αναβάθμιση των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας, Αμαράντου, Καβασίλων, Πρέβεζας με συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ. Ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα με 2,96 εκ. ευρώ, η μονάδα κομποστοποίησης Άρτας με 1,669 εκ. ευρώ, η κατασκευή κόμβου μεταξύ Εγνατίας και ΒΙΟΠΑΘΕ με 2,328 εκ. ευρώ και άλλες δράσεις για τα αρωματικά φυτά, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό κ.α.

Πέραν αυτών πρέπει να επισημανθεί το γεγονός της ένταξης των 1.000 νέων γεωργών.

Ενίσχυση Επιχειρήσεων
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στα προγράμματα Επιχειρηματικότητας:
«Στο Ε.Π. της Ηπείρου- είπε- έπρεπε να γίνει και ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας. Κληθήκαμε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης να το υλοποιήσουμε. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στο πληροφοριακό σύστημα της ΜΟΔ, είμαστε η μόνη Περιφέρεια της Ελλάδος που υλοποίησε και υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα, έχοντας ήδη δημοσιεύσει πρόσκληση για την αγροδιατροφή, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ηλεκτρονικό επιχειρείν.
Οι άλλες Περιφέρειες δεν έκαναν καμία ενέργεια. Και όταν στις 23 Δεκεμβρίου η Κεντρική Διοίκηση διαπίστωσε την πρόοδο, δεν ζητήθηκε ούτε ένα ευρώ για συνεισφορά της Ηπείρου στο πρόγραμμα του ΕΠΑΝΕΚ «ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας νέων τουριστικών ΜΜΕ».
Ανακοίνωσε δε και μια θετική εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, με το επιπλέον ποσό των 150 εκ. ευρώ που διέθεσε το Υπουργείο, θα ενταχθούν άλλα 73 επενδυτικά σχέδια από την Ήπειρο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 11,7 εκ. ευρώ, με τη βάση να πέφτει στο 87,45. Αυτά πρόκειται να προστεθούν στα 291 επ. σχέδια που εντάχθηκαν αρχικά στο πρόγραμμα και αντιστοιχούσαν στο 45% του συνολικού αριθμού της κατηγορίας που είναι ενταγμένη η Ήπειρος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Δημήτρης Κώτσης υποψήφιος με τον Γιώργο Ζάψα

0
0

Μια σημαντική υποψηφιότητα για το νομό Πρέβεζας ανακοίνωσε σήμερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κώτση, προϊστάμενο του ΟΑΕΔ και Δημοτικό Σύμβουλο Πρέβεζας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κώτσης πριν από μήνες αποχώρησε με ανοιχτή επιστολή του από την παράταξη του Δημάρχου κ. Μπαίλη.

Παρ'ότι  πολλοί από τους υποψήφιους Δημάρχους Πρέβεζας, προσπάθησαν να πείσουν τον Δημήτρη Κώτση να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό τους, ο ίδιος αρνήθηκε να ασχοληθεί με τα δημοτικά (αφού είναι γνωστό είχε εκφραστεί θετικά μόνο στην  υποψηφιότητα Βασίλη Ιωάννου) και  επέλεξε να συμπαραταχθεί με το Γιώργο Ζάψα, με τον οποίο άλλωστε πέραν της φιλίας τον συνδέουν και συναδελφικές σχέσεις, αφού και οι δύο εργάζονται στον ΟΑΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κώτσης έχει μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού αφού υπήρξε Δημοτικό Σύμβουλος Θεσπρωτικού ( 2002-2006), Νομαρχιακός Σύμβουλος με την Παράταξη του Βασίλη Ιωάννου (2006-2010) και Δημοτικός Σύμβουλος από το 2014 μέχρι σήμερα.

Αναμφίβολα η υποψηφιότητα του κ. Κώτση,  όταν έγινε γνωστή, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια του Γιώργου Ζάψα.

Το PrevezaBest εύχεται στον Δημήτρη Κώτση, καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Υποψήφιος με τον Δημήτρη Δημητρίου ο Παύλος Φραγκούλης

0
0

Με προηγούμενη ανάρτηση μου είχα ανακοινώσει ότι δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ αλλά παραμένω κοινωνικά κ πολιτικά ενεργός!

Από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομα του κ. Δημήτρη Δημητρίου ως Υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου ήρθαμε σε επαφή κ συζητήσαμε το ενδεχόμενο να συμπορευθούμε μαζί στο δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα της Περιφέρειας! Όταν ένας άνθρωπος με το ήθος το κύρος κ τις γνώσεις του κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σου ζητάει να σταθείς στο πλάι του κ να αγωνιστείς μαζί του,έχεις μόνο μια επιλογή... Να το θεωρήσεις τιμή κ να απαντήσεις θετικά! Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Πρέβεζας με την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ!!!

ΒΓΑΙΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΒΓΑΙΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Κ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!! 

Πιστεύω κ ελπίζω οι Πρεβεζάνοι όλου του νομού να με αγκαλιάσουν κ να με στηρίξουν όπως άλλωστε έχουν κάνει κ στο παρελθόν!!! 

Σας ευχαριστώ πολύ 

Με τιμή Φραγκούλης Γ. Παύλος 
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Πρέβεζας

Εμπορική επιχείρηση στην Πρέβεζα ζητά υπάλληλο για πλήρη απασχόληση

0
0

Εμπορική επιχείρηση στην Πρέβεζα επιθυμεί να προσλάβει έναν εργαζόμενο με όρεξη και ενθουσιασμό για δουλειά για πλήρη απασχόληση.

Θα είναι μέρος μιας μικρής ομάδας σε ένα περιβάλλον φιλικό και υποστηρικτικό με προοπτικές εξέλιξης. Επιθυμητά προσόντα η καλή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου αλλά και η εξυπηρέτηση πελατών εντός της επιχείρησης. 

Επίσης είναι επιθυμητή η γνώση χειρισμού Η/Υ για την χρήση του λογισμικού προγράμματος έκδοσης τιμολογίων. Ξένες γλώσσες θα εκτιμηθούν θετικά. 

Τέλος ο ρόλος περιλαμβάνει και την συμμετοχή στην παραλαβή και συσκευασία εμπορευμάτων, το βάρος των οποίων απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. 

Ο μισθός είναι πάνω από τον βασικό με προοπτικές ανάλογα με την απόδοση. 

Παρακαλούμε στείλτε Βιογραφικό σημείωμα (CV) στην διεύθυνση: ergasiapreveza@gmail.com

ΗΠΕΙΡΟΣ: Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

0
0

Ανοιξιάτικο καιρό αναμένουμε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας με λιακάδα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Λίγες μόνο αραιές νεφώσεις θα επικρατούν κατά διαστήματα, ενώ ενδέχεται τις πρωινές ώρες να αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της περιφέρειας.
Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει το Σαββατοκύριακο τους 20 βαθμούς στις πεδινές περιοχές, στους 19 στα παραθαλάσσια τμήματα, στους 18 με 19 στα ημιορεινά και στους 15 με 16 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα νοτιοδυτικά έως 2 με 3 μποφόρ.
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας περιμένουμε οι νεφώσεις πρόσκαιρα να αυξηθούν, με μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές, τίποτα όμως το ιδιαίτερο.

Με καλό και σχετικά ήπιο καιρό θα κυλίσει και η νέα εβδομάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στράτος Ιωάννου, διαθέτοντας πείρα και γνώση !

0
0


Πολλοί είναι εκείνοι που θα κατέλθουν στις περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.


Τώρα, με τον νέο εκλογικό νόμο, και οι αντιπεριφερειάρχες συμμετέχουν στις εκλογές με Σταυρό και όχι ως επικεφαλής στον υποψήφιο Περιφερειάρχη που πρόσκεινται. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Στράτος Ιωάννου, συνεχίζει, όπως είναι λογικό, στο πλευρό του Αλ.Καχριμάνη και μάλιστα θα διεκδικήσει την εκλογή του περιφερειακού συμβούλου με σταυρό. 

Ο Στράτος Ιωάννου, καθόλη τη διάρκεια της θητείας στο τιμόνι της Π.Ε. Πρέβεζας δρομολόγησε πολλά πράγματα αρκετά εκ των οποίων αποτελούσαν πάγια αιτήματα της κοινωνίας, αλλά ξεκίνησε νέα κομβικής σημασίας ζητήματα όπως για παράδειγμα, τις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, την νέα είσοδο της πόλης στην Αρχαία Νικόπολη, το κάστρο του Αγίου Ανδρέα κ.α. (Πιο αναλυτικά επί των έργων θα αναφερθούμε σε νεότερες αναρτήσεις). 

Επί των ημερών του, δόθηκε μεγάλη σημασία στην ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προιόντος και τα αποτελέσματα ήταν απτά. 

Στην αυτοδιοίκηση ο ίδιος έχει μπει λαικιστή χορτάτος, κάτι που κάνει την προσφορά του στα κοινά να είναι ανιδιοτελής ..Δίχως να έχει κανείς να του προσάψει κάτι επί προσωπικού και δη για μεροληψία, κανόνας ήταν και παραμένει η ίση μεταχείριση με γνώμονα την βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών…

Κι όμως, ενώ, βρισκόμαστε 2,5 μήνες πριν τις εκλογές, συνυποψήφιοί του κυνηγούν τον «σταυρό» ο  ίδιος εργάζεται για πράγματα που έχει ξεκινήσει με σκοπό να τα παραδώσει είτε τελειωμένα, είτε δρομολογημένα. Και φυσικά σε περίπτωση επανεκλογής, θα συνεχίσει αυτά που ο ίδιος μόχθησε να επιτύχει…


Ο Ευκλέας στο Διεθνές open στο Λέτσε της Ιταλίας !

0
0

Οι Α.Σ. Ευκλέας με 64 αθλητές, συνοδούς, προπονητές καθώς και διαιτητές συμμετάσχουν στο Διεθνές open taekwondo στο λέτσε της Ιταλίας

Συγκεκριμένα, η Ελληνική αποστολή απαρτίζεται από αθλητές από τον ΑΣ Πήγασος Αθήνας με προπονητή τον Νικηφόρο Κοτρίδη, από το Δίστομο με τον προπονητή τον Τάσο Ευθυμιάτου, από την Άρτα με προπονητή τον Λώλη Θεόδωρο, Βόνιτσα  Μοναστηράκι και Πάλαιρο με προπονητή τον Βουλιστιώτη Ιωάννη και Πανούση Δημήτριο, Λευκαδα Νυδρί με προπονητή τον Διαμαντή Ευστάθιο και Καραγιώργο Ιωάννη, Λούρο με προπονήτρια την Κατσαούνου Γρηγορία, Πρέβεζα κ Κανάλι με προπονητές Σολδάτο Άγγελο, Δημητρίου Σωτήρη και Τσιάπη Νικόλαο.


Σε επόμενες αναρτήσεις θα αναφέρουμε τη λίστα των αθλητών καθώς και τις επιδόσεις στους αγώνες που θα λάβουν μέρος.ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Τάσος Πουρναρόπουλος υποψήφιος δημ. σύμβουλος με την Δημοτική Ανατροπή του Β.Ροπόκη

0
0

Το παρακάτω μήνυμα απέστειλε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Τάσος Πουρναρόπουλος.

Όσοι με γνωρίζουν καλά,ξέρουν ότι ήταν απόφαση ζωης να γυρισω από τη Νέα Υορκη μετά το τέλος των σπουδών μου και να μεινω στη Πρεβεζα που όλοι αγαπάμε . 

Ετσι κι εγώ, νιωθω στις φετινές εκλογες να δώσω το παρον προσπαθώντας να βάλω ένα λιθαράκι για την πόλη μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Δηλώνω παρών για μια Πρεβεζα με όραμα και προοπτική μπροστα στις μεγάλες εξελίξεις και προκλήσεις. Με τον Βαγγέλη Ροποκη,γνωριζόμαστε χρόνια,σαν συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες και με κοινους αγώνες στο Επιμελητήριο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δηλώνω παρών μαζι του στον δυσκολο αυτον αγώνα αλλά και στην ελπίδα και αγωνία για την πόλη μας. 

Δηλώνω παρών και στηρίζω έναν ελεύθερο επαγγελματία που πονάει αυτή τη πόλη κι έχουμε τα ίδια οράματα και πεποιθήσεις. Δηλώνω παρών δίπλα στον πιο έμπειρο σε θέματα αυτοδιοίκησης και επιμελητηρίου.Γιατι έχει τη γνώση και την πείρα να ενώσει τους βασικούς πυλώνες αυτής της πόλης,Δημαρχείο -Εκκλησια-Πανεπιστημιο-Επιμελητήριο και όλοι μαζι να δώσουμε όραμα στην Πρεβεζα μας. Ελπίζω όλοι μαζι,με τη στήριξη σας,την αγάπη σας και τις συμβουλές σας να μπορέσουμε να κοιτάξουμε ένα καλύτερο αυριο. 

Τάσος Πουρναροπουλος 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πρεβεζας με την Δημοτική Ανατροπή


ΠΡΕΒΕΖΑ: Ελίζα Βόζεμπεργκ "Η εποχή των υποσχέσεων έχει τελειώσει"

0
0

Περιοδεία στον Νομό Πρέβεζας πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ.Ελίζα Βέζεμπεργκ.

Στο πλαίσιο μάλιστα της αποψινής της ανοιχτής εκδήλωσης της ΔΗΜΤΟ Πάργας στο Καναλάκι, η κ.Βόζεμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας. Την κ.Βόζεμπεργκ συνόδευαν ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νίκος Τζίμας, ο πρώην Βουλευτής και καλός της φίλος, Δημ. Τσουμάνης, μέλη και φίλοι της ΝΔ καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Γεωργάκος.

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ, ο Πρόεδρος κ. Τζίμας προλογίζοντας ανέφερε: Έχουμε την ξεχωριστή και χαρά και τιμή να έχουμε σήμερα μαζί μας ένα από τα πιο αγαπητά στελέχη της παράταξής μας την ικανότατη ευρωβουλευτή μας την γνωστή και έγκριτη δικηγόρο κ.Ελίζα Βόζεμπεργκ. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εξάρω την πρωτοβουλία της ΔΗΜΤΟ Πάργας του κόμματος μας όπου είχε την διάθεση να την προσκαλέσει για να γίνει μια ανοιχτή εκδήλωση όπου θα λάβει χώρα απόψε στην κλειστή αίθουσα του γυμνασίου στο Καναλάκι στις 19:30. Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για όλη την Ελλάδα και φυσικά για την ΝΔ. Η ΝΔ καλείται να δώσει τέσσερις (4) εκλογικές αναμετρήσεις με μπροστάρη τον άξιο Πρόεδρος μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους ευρωβουλευτές μας, του βουλευτές μας, τους υποψήφιους όλων των βαθμίδων, τα μέλη της Π.Ε., τους φίλους μας, καλούμαστε να δώσουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα, έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και είμαστε έτοιμοι στην ΝΔ να δώσουμε αυτόν τον μεγάλο αγώνα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, Νίκος Τζίμας. 
Έπειτα, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος της Π.Ε. Gianluca Ματσίρας, ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης, ο γραμματέας της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, Παναγιώτης Γκανάλας καθώς και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Κολοβάτσιος ο οποίος έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Ν.Πρέβεζας. Στην ομιλία της η κ.Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών, στο Δημογραφικό,  ενώ τόνισε "Λάθη έχουμε κάνει, έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας, έχουμε μάθει ότι πλέον έχει τελειώσει η εποχή των υποσχέσεων και των δεσμεύσεων, για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει με ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα απόλυτα κοστολογημένο με μια άλλη οικονομική πολιτική"Το πρόγραμμα της ΝΔ δίνει πραγματικά μια προοπτική, μας πληγώνει ότι μισό εκατομμύρια παιδιά μας έχουν φύγει στο εξωτερικό τα τελευταία δέκα χρόνια, μας πληγώνει ότι πλέον υπερτερούν οι απασχολήσεις μερικής εργασίας των 317 ευρώ, διότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει με αυτά τα χρήματα. Το μήνυμα μας είναι ότι δεν πρέπει να λείψει κανείς από την κάλπη. Η ΝΔ στο πρόγραμμα της και στα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι τώρα και στο μέλλον, δεσμευμένος είναι να μην πει πράγματα που θα τον εκθέσουν την επόμενη μέρα στην πρωθυπουργία της χώρας"ότι έχουμε περιγράψει στο πρόγραμμα είναι κοστολογημένα και μπορούν να γίνουν, υπογράμμισε η κ.Βόζεμπεργκ.Επίσης, η κ.Βόζεμπεργκ σε ερώτηση του PrevezaBest για το αν την επόμενη μέρα η ΝΔ προσβάλει την Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε :"Η οποιαδήποτε κυβέρνηση σέβεται τις υπογραφές τις χώρας, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, η Συμφωνία των Πρεσπών, ένα προς ένα τα άρθρα της κάτι το οποίο ποτέ δεν θα ψηφίζαμε,  έχει πλέον διεθνή χαρακτήρα, είναι μια διεθνής συμφωνία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να λέμε αλήθειες, και η συμφωνία των πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που θα καταψηφιστεί αυτή η κυβέρνηση, ο άλλος λόγος είναι οι 124 νεκροί στο Μάτι και την Μάνδρα για την μη ανάληψη ευθυνών, αυτό που μπορούμε να κάνουμε μελετώντας τα κεφάλαιο που θα ανοίγουν ένα προς ένα για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ευρωπαική ένωση όπου υπάρχουν ενοχλητικά για τα συμφέροντα της χώρας σημεία δεν θα την προχωρούμε, το έχει δηλώσει κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχουν δεχθεί και "έξω". Αλλά το κακό έχει γίνει, μπήκαν στο ΝΑΤΟ με τους όρους που θέλανε θα χουν πρόσβαση στη θάλασσα γιατί είναι περίκλειστη χώρα, απεύχομαι τις αλυτρωτικές πρακτικές, υπογράμμισε η κ.Βόζεμπεργκ. Αμέσως μετά, η ίδια επισκέφθηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Κο Ιωάννη Μπούρη καθώς και με μέλη του Δ.Σ.

Browsing All 26752 Browse Latest View Live