Μετά από την επιβεβλημένη περσινή διακοπή της λειτουργίας των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών της Πρέβεζας, φέτος οι εγκαταστάσεις έχουν ανακαινιστεί και ήδη δεκάδες λουόμενοι καθημερινά απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών τα οποία ενδείκνυνται για ρευματισμούς, εκφυλιστικές δερματοπάθειες , γυναικολογικές και άλλες παθήσεις.
Τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας έχουν αποκτήσει πλέον νέα κλειστή προστατευμένη δεξαμενή , νέες σωληνώσεις και μπανιέρες ενώ εκτεταμένες παρεμβάσεις έγιναν και στον εξωτερικό χώρο .
Οι μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής καταδεικνύουν την πολύ καλή ποιότητα των νερών ενώ πολλοί είναι εκείνοι που συνδυάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με τις θεραπευτικές λούσεις. Ενας απο αυτούς είναι 0 83χρονος Δημήτρης Κονιδάρης ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια έρχεται για ιαματικά μπάνια στην Πρέβεζα ακολουθώντας την συμβουλή του πατέρα του .
«Αν και πήγα σε πολλές λουτροπόλεις μόνο στην Πρέβεζα νιώθω καλύτερα» λέει χαρακτηριστικά ο 83χρονος ο οποίος εκτιμά ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των νερών είναι μοναδικές.
Τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών συντόνισε ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕ.Π Χρήστος Νέσσερης ο οποίος υπογραμμίζει ότι ήταν μια δύσκολη παρέμβαση η οποία όμως , χάρη στην επιμονή της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε και σήμερα η εικόνα που παρουσιάζεται είναι εντελώς διαφορετική.
Τις ευχαριστίες του προς τον κ.Νέσσερη απεύθυνε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σημειώνοντας ότι ο Δήμος έχει υποβάλλει μελέτη για την αναστύλωση –ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΠΑ.
Το μέλος του Δ.Σ της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕ. Π Αλέκος Ρούγκας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ιστορικό χαρακτήρα των Ιαματικών Λουτρών τα οποία ξεκίνησαν να λειτουργούν από το 1930.
O Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Φραγκούλης επισημαίνει ότι η ενίσχυση του Ιαματικού Τουρισμού αποτελεί ένα στοίχημα για την γενικότερη ανάπτυξη της Πρέβεζας.
Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, βρίσκονται στον κόλπο Παλιοσάραγα που σημαίνει «Παλιά Παλάτια» και σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τα ευρήματα που διασώζονται τα χρησιμοποιούσε τον 17ο αιώνα ο Αλή Πασάς ως θερινά του ανάκτορα αναγνωρίζοντας την θεραπευτική ιδιότητα των νερών.
Ο χώρος όπου βρισκόταν το χαμάμ σώζεται σχεδόν ακέραιος ενώ γίνονται παρεμβάσεις προκειμένου να απομακρυνθούν κάποιες προσθήκες που έχουν γίνει στο πέρασμα του χρόνου .
Το χαμάμ είναι επισκέψιμο ενώ δεσπόζει ο θόλος που απεικονίζει, παρότι κατασκευάστηκε στην οθωμανική περίοδο, έναν διπλό σταυρό.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμο για την ανάδειξη του χώρου έχουν ως σημείο αναφοράς το χαμάμ του Αλή Πασά το οποίο αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της περιοχής.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν περιλαμβάνουν την βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους.